W leczeniu należy uwzględnić ograniczenie w diecie białka

W leczeniu należy uwzględnić ograniczenie w diecie białka, zaleca się podawanie zasad i dużej ilości płynów. Brand i jego współpracownicy poczynili ciekawe spostrzeżenia, że osoby cierpiące na cystynurię rozkładaj ą podawaną doustnie wolną cystynę w postaci aminokwasu, a nie mogą utlenić cystyny zawartej w drobinach białkowych. E. ALKAPTONURIA Alkaptpnuria powstaje wskutek zaburzeń w pośredniej przemianie am...

Należy podawać delikatnie mielone i siekane mięso

Należy podawać delikatnie mielone i siekane mięso, ryby, jaja na miękko, żelatynę, mieloną wątrobę cielęcą. W razie potrzeby podajemy dożylnie plazmę, roztwory aminokwasów, przetaczamy krew. Dawki krwi i osocza powinny być duże - 500-1000 ml. Pełna krew jest lepsza od osocza, gdyż dostarcza równocześnie ciał odpornościowych. Z innych pokarmów podajemy kasze, ryż, lane kluseczki, sucharki, miazgę z jabłek, ...

OSTRY ŻÓŁTY ZANIK WĄTROBY

Inny klinicysta radziecki, Rogoboj podał w 1949 r. interesujące spostrzeżenia o leczeniu ostrych zapaleń miąższowych wątroby nastojem z chrzanu. Leczono w ten sposób 18 chorych, uzyskując bardzo zachęcające wyniki lecznicze. Nastój przygotowywano w sposób następujący: kilogram chrzanu ucierano na tarce, zalewano 3-4 litrami wrzątku (zależnie od mocy chrzanu) i pozostawiano na dobę w zamkniętym naczyniu. Do nastoj...

Zobacz też:

restauracja bracka powiekszanie ust wroclaw ośrodek terapii uzależnień nfz stomatolog na nfz bydgoszcz reishi zarodniki endometrioza po cc pojemnik na odpady medyczne powiekszanie ust szklanka u ginekologa badanie cena rezonansu magnetycznego głowy ile kosztują badania okresowe do pracy pedodonta warszawa laryngolog poznań nfz obrażenia po wypadku samochodowym ułożenia rtg nfzbydgoszcz neurolog dziecięcy radom przychodnia mswia warszawa nfz bydgoszcz ekuz ekuz bydgoszcz poradnia endokrynologiczna dla dzieci

Czy zastawiamy zawód lekarza

Sałata, szpinak, szczaw, szparagi, selery, ogórki, rabarbar, kalarepa, karczochy, kwaśna kapusta zawierają 1-3 % węglowodanów. Pomidory, kalafiory, kapusta, zielony groszek, rzodkiewki zawierają od 3 % do 5 % węglowodanów. Buraki, marchew, brukselka, fasola, dynia, rzepa, cebula zawierają około 10 % węglowodanów, a ziemniaki około 20 %. W następujących ilościach owoców znajdujemy 10 g węglowodanów: poziomki, trus...

Najnowsze zdjęcia w galerii restauracjabracka:

331#endometrioza po cc , #pojemnik na odpady medyczne , #powiekszanie ust szklanka , #u ginekologa badanie , #cena rezonansu magnetycznego głowy , #ile kosztują badania okresowe do pracy , #pedodonta warszawa , #laryngolog poznań nfz , #obrażenia po wypadku samochodowym , #ułożenia rtg ,